Menu okolicznościowe
Na potrzeby cateringu związanego z imprezami okolicznościowymi; komuniami, spotkaniami firmowymi, imprezami domowymi, etc., stworzyliśmy własne menu okolicznościowe. Ponieważ zadowolenie Klientów jest naszym priorytetem, z okazji organizacji każdego wydarzenia, menu jest ustalane indywidualnie z Klientem.
Menu na wesele
Zupa:
- Rosół z makaronem
Mięsa na paterach
(liczone 1,5 porcji na osobę):
- Schab wolno duszony ze śliwką w sosie własnym
- Kotlet Devolay z serem
- Rolada wołowa po staropolsku
Dodatki do obiadu:
- Kluski śląskie
- Ziemniaki z wody z koperkiem
Surówki:
- Z czerwonej kapusty
- Z białej kapusty
- Z buraczków
Ciasta:
- Tort Weselny (we własnym zakresie)
- Ciasta (różne smaki do wyboru – Cukiernia “Banasiak”)
Zimna płyta:
- Półmisek tradycyjnych mięs pieczonych i wędlin z serami
- Pasztety z suszonymi owocami
- Sałatka warzywna tradycyjna
- Sałatka sezonowa
- Sałatka śledziowa
- Ruloniki z chrzanem
- Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
- Ryba po grecku
- Śledź w oleju
- Sos chrzanowy
- Masło czosnkowe lub ziołowe
- Pieczywo jasne i ciemne
- Owoce
DANIE II gorące:
- Udko faszerowane z czerwonym ryżem
DANIE III gorące:
- Bogracz
DANIE IV gorące:
- Barszcz czerwony z krokietem
Napoje
- Kawa
- Herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
Koszt kompleksowej usługi wraz z salą i obsługą kelnerską wynosi: 290 zł/osobę
Menu komunijne:
Obiad
(Zupa)
Proszę o wybór jednej pozycji:
rosół z makaronem
krem z pomidorów z serem i bazylią
krem z grzybów leśnych z grzankami
Obiad
(Drugie danie)
Proszę o wybór trzech lub czterech pozycji mięs liczonych po 150% na osobę:
rolada wołowa tradycyjna
rolada wieprzowa tradycyjna
kotlet devolay z serem
filet drobiowy panierowany
kotlet schabowy panierowany
karczek pieczony
udko faszerowane ryżem, mozzarellą i pomidorami
indyk na parze w sosie śmietanowym
Obiad
(Wege)
papryka faszerowana warzywami i ryżem białym
burak faszerowany kaszą gryczaną
pieczarki w całości duszone na winie
Dodatki:
ziemniaki młode z koperkiem
kluski śląskie
Zestaw surówek:
Proszę o wybór dwóch lub trzech pozycji:
marchewka z pomarańczą
sałatka z buraków
modra kapusta
surówka z białej kapusty
kapusta zasmażana
Zimna płyta:
deska swojskich wędlin i pasztetów
deska wykwintnych serów
sałatka szpinakowa lub sałatka brokułowa z serem feta
sałatka jarzynowa tradycyjna lub jaśminowa
tymbaliki drobiowe lub galaretka wieprzowa
śledzie w pietruszce lub śledzie w winie
ryba po grecku lub śledź w zalewie octowej ,,kulki”
masło czosnkowe lub zwykłe
pieczywo
Napoje
herbata, kawa + dodatki (bez ograniczeń)
soki i napoje gazowane
woda z cytryną
Koszt usługi wraz z salą i obsługą kelnerską wynosi: 249 zł/osobę
Koszt usługi cateringowej (komplet) wynosi 219 zł/osobę (bez obsługi, sali oraz napoi)
Obiad 119 zł
Zimna płyta 119 zł
Drugie ciepłe danie
(płatne dodatkowo)
barszcz czerwony z krokietem lub żurek z jajkiem i białą kiełbasą 19 zł
lub
boeuf Stroganow 29 zł
Dzieci do 2 lat: gratis
Dzieci od 3 do 7 lat: 50 % rabatu