Menu okolicznościowe

Na potrzeby cateringu związanego z imprezami okolicznościowymi; komuniami, spotkaniami firmowymi, imprezami domowymi, etc., stworzyliśmy własne menu okolicznościowe. Ponieważ zadowolenie Klientów jest naszym priorytetem, z okazji organizacji każdego wydarzenia, menu jest ustalane indywidualnie z Klientem.

Przykładowe zestawy

Menu na wesele

Zupa:

  • Rosół z makaronem

Mięsa na paterach
(liczone 1,5 porcji na osobę):

  • Schab wolno duszony ze śliwką w sosie własnym
  • Kotlet Devolay z serem
  • Rolada wołowa po staropolsku

Dodatki do obiadu:

  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki z wody z koperkiem

Surówki:

  • Z czerwonej kapusty
  • Z białej kapusty
  • Z buraczków

Ciasta:

  • Tort Weselny (we własnym zakresie)
  • Ciasta (różne smaki do wyboru – Cukiernia “Banasiak”)

Zimna płyta:

  • Półmisek tradycyjnych mięs pieczonych i wędlin z serami
  • Pasztety z suszonymi owocami
  • Sałatka warzywna tradycyjna
  • Sałatka sezonowa
  • Sałatka śledziowa
  • Ruloniki z chrzanem
  • Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
  • Ryba po grecku
  • Śledź w oleju
  • Sos chrzanowy
  • Masło czosnkowe lub ziołowe
  • Pieczywo jasne i ciemne
  • Owoce

DANIE II gorące:

  • Udko faszerowane z czerwonym ryżem

DANIE III gorące:

  • Bogracz

DANIE IV gorące:

  • Barszcz czerwony z krokietem

Napoje

  • Kawa
  • Herbata
  • Soki owocowe
  • Napoje gazowane
  • Woda mineralna

Koszt kompleksowej usługi wynosi 185 zł/os.

Menu komunijne:

Obiad
(Zupa)

Proszę o wybór jednej pozycji:

  • Rosół z makaronem,
  • Krem z pomidorów z serem i bazylią,
  • Krem z grzybów leśnych z grzankami

Obiad
(Drugie danie)

Proszę o wybór trzech lub czterech pozycji mięs liczonych po 150% na osobę:

  • rolada wołowa tradycyjna
  • rolada wieprzowa tradycyjna
  • kotlet devolay z serem
  • filet drobiowy panierowany
  • kotlet schabowy panierowany
  • karczek pieczony
  • udko faszerowane ryżem, mozzarellą i pomidorami

Dodatki:

  • Ziemniaki młode z koperkiem
  • Kluski śląskie

Zestaw surówek:

Proszę o wybór trzech pozycji:

  • Marchewka z pomarańczą
  • Sałatka z buraków
  • Modra kapusta
  • Surówka z białej kapusty
  • Kapusta zasmażana

Zimna płyta:

  • Półmisek mięs pieczonych, pasztetów, wędlin i serów
  • Sałatka grecka lub sałatka caprese
  • Sałatka jarzynowa
  • Tymbaliki drobiowe lub galaretka wieprzowa
  • Śledzie w pietruszce lub śledzie w zalewie lub śledzie po meksykańsku
  • Ryba po grecku lub w zalewie
  • Masło czosnkowe lub zwykłe
  • Pieczywo

Drugie ciepłe danie:

  • barszcz czerwony z krokietem
    lub
  • żurek z jajkiem i białą kiełbasą
    lub
  • boeuf Stroganow  (dopłata 5 zł)

Napoje

  • herbata, kawa + dodatki  (bez ograniczeń)
  • soki i napoje gazowane
  • woda mineralna

Koszt kompleksowej usługi wraz z salą i obsługą wynosi: 165 zł/osobę

Koszt kompleksowej usługi cateringowej wynosi 140 zł/osobę
(bez obsługi, sali oraz napoi)

dzieci do 4 lat : 50 % rabatu