Menu okolicznościowe
Na potrzeby cateringu związanego z imprezami okolicznościowymi; komuniami, spotkaniami firmowymi, imprezami domowymi, etc., stworzyliśmy własne menu okolicznościowe. Ponieważ zadowolenie Klientów jest naszym priorytetem, z okazji organizacji każdego wydarzenia, menu jest ustalane indywidualnie z Klientem.
Menu na wesele
Zupa:
- Rosół z makaronem
Mięsa na paterach
(liczone 1,5 porcji na osobę):
- Schab wolno duszony ze śliwką w sosie własnym
- Kotlet Devolay z serem
- Rolada wołowa po staropolsku
Dodatki do obiadu:
- Kluski śląskie
- Ziemniaki z wody z koperkiem
Surówki:
- Z czerwonej kapusty
- Z białej kapusty
- Z buraczków
Ciasta:
- Tort Weselny (we własnym zakresie)
- Ciasta (różne smaki do wyboru – Cukiernia “Banasiak”)
Zimna płyta:
- Półmisek tradycyjnych mięs pieczonych i wędlin z serami
- Pasztety z suszonymi owocami
- Sałatka warzywna tradycyjna
- Sałatka sezonowa
- Sałatka śledziowa
- Ruloniki z chrzanem
- Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
- Ryba po grecku
- Śledź w oleju
- Sos chrzanowy
- Masło czosnkowe lub ziołowe
- Pieczywo jasne i ciemne
- Owoce
DANIE II gorące:
- Udko faszerowane z czerwonym ryżem
DANIE III gorące:
- Bogracz
DANIE IV gorące:
- Barszcz czerwony z krokietem
Napoje
- Kawa
- Herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
Koszt kompleksowej usługi wraz z salą i obsługą kelnerską wynosi: 250 zł/osobę
Menu komunijne:
Obiad
(Zupa)
Proszę o wybór jednej pozycji:
- Rosół z makaronem,
- Krem z pomidorów z serem i bazylią,
- Krem z grzybów leśnych z grzankami
Obiad
(Drugie danie)
Proszę o wybór trzech lub czterech pozycji mięs liczonych po 150% na osobę:
- rolada wołowa tradycyjna
- rolada wieprzowa tradycyjna
- kotlet devolay z serem
- filet drobiowy panierowany
- kotlet schabowy panierowany
- karczek pieczony
- udko faszerowane ryżem, mozzarellą i pomidorami
Dodatki:
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Kluski śląskie
Zestaw surówek:
Proszę o wybór trzech pozycji:
- Marchewka z pomarańczą
- Sałatka z buraków
- Modra kapusta
- Surówka z białej kapusty
- Kapusta zasmażana
Zimna płyta:
- wędliny, pasztety i sery
- sałatka grecka lub sałatka brokułowa z serem feta
- sałatka jarzynowa tradycyjna
- tymbaliki drobiowe lub galaretka wieprzowa
- śledzie w pietruszce lub śledzie po meksykańsku
- ryba po grecku lub śledź w zalewie octowej
- masło czosnkowe lub zwykłe
- pieczywo
Napoje
- herbata, kawa + dodatki (bez ograniczeń)
- soki i napoje gazowane
- woda mineralna
Koszt usługi wraz z salą i obsługą kelnerską wynosi: 225 zł/osobę
Koszt usługi cateringowej (komplet) wynosi 190 zł/osobę (bez obsługi, sali oraz napoi)
Obiad 100 zł
Zimna płyta 100 zł
Drugie ciepłe danie:
- barszcz czerwony z krokietem lub żurek z jajkiem i białą kiełbasą 15 zł
lub - boeuf Stroganow 25 zł
Dzieci do 2 lat: gratis
Dzieci od 3 do 7 lat: 50 % rabatu