Menu okolicznościowe

Na potrzeby cateringu związanego z imprezami okolicznościowymi; komuniami, spotkaniami firmowymi, imprezami domowymi, etc., stworzyliśmy własne menu okolicznościowe. Ponieważ zadowolenie Klientów jest naszym priorytetem, z okazji organizacji każdego wydarzenia, menu jest ustalane indywidualnie z Klientem.

Przykładowe zestawy

Menu na wesele

Zupa:

  • Rosół z makaronem

Mięsa na paterach
(liczone 1,5 porcji na osobę):

  • Schab wolno duszony ze śliwką w sosie własnym
  • Kotlet Devolay z serem
  • Rolada wołowa po staropolsku

Dodatki do obiadu:

  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki z wody z koperkiem

Surówki:

  • Z czerwonej kapusty
  • Z białej kapusty
  • Z buraczków

Ciasta:

  • Tort Weselny (we własnym zakresie)
  • Ciasta (różne smaki do wyboru – Cukiernia “Banasiak”)

Zimna płyta:

  • Półmisek tradycyjnych mięs pieczonych i wędlin z serami
  • Pasztety z suszonymi owocami
  • Sałatka warzywna tradycyjna
  • Sałatka sezonowa
  • Sałatka śledziowa
  • Ruloniki z chrzanem
  • Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
  • Ryba po grecku
  • Śledź w oleju
  • Sos chrzanowy
  • Masło czosnkowe lub ziołowe
  • Pieczywo jasne i ciemne
  • Owoce

DANIE II gorące:

  • Udko faszerowane z czerwonym ryżem

DANIE III gorące:

  • Bogracz

DANIE IV gorące:

  • Barszcz czerwony z krokietem

Napoje

  • Kawa
  • Herbata
  • Soki owocowe
  • Napoje gazowane
  • Woda mineralna

Koszt kompleksowej usługi wraz z salą i obsługą kelnerską wynosi: 290 zł/osobę

Menu komunijne:

Obiad
(Zupa)

Proszę o wybór jednej pozycji:

  • rosół z makaronem

  • krem z pomidorów z serem i bazylią

  • krem z grzybów leśnych z grzankami

Obiad
(Drugie danie)

Proszę o wybór trzech lub czterech pozycji mięs liczonych po 150% na osobę:

  • rolada wołowa tradycyjna

  • rolada wieprzowa tradycyjna

  • kotlet devolay z serem

  • filet drobiowy panierowany

  • kotlet schabowy panierowany

  • karczek pieczony

  • udko faszerowane ryżem, mozzarellą i pomidorami

  • indyk na parze w sosie śmietanowym

Obiad
(Wege)

  • papryka faszerowana warzywami i ryżem białym

  • burak faszerowany kaszą gryczaną

  • pieczarki w całości duszone na winie

Dodatki:

  • ziemniaki młode z koperkiem

  • kluski śląskie

Zestaw surówek:

Proszę o wybór dwóch lub trzech pozycji:

  • marchewka z pomarańczą

  • sałatka z buraków

  • modra kapusta

  • surówka z białej kapusty

  • kapusta zasmażana

Zimna płyta:

  • deska swojskich wędlin i pasztetów

  • deska wykwintnych serów

  • sałatka szpinakowa lub sałatka brokułowa z serem feta

  • sałatka jarzynowa tradycyjna lub jaśminowa

  • tymbaliki drobiowe lub galaretka wieprzowa

  • śledzie w pietruszce lub śledzie w winie

  • ryba po grecku lub śledź w zalewie octowej ,,kulki”

  • masło czosnkowe lub zwykłe

  • pieczywo

Napoje

  • herbata, kawa + dodatki  (bez ograniczeń)

  • soki i napoje gazowane

  • woda z cytryną

Koszt usługi wraz z salą i obsługą kelnerską wynosi: 249 zł/osobę

Koszt usługi cateringowej (komplet) wynosi 219 zł/osobę (bez obsługi, sali oraz napoi)

Obiad 119 zł
Zimna płyta 119 zł

Drugie ciepłe danie
(płatne dodatkowo)

  • barszcz czerwony z krokietem lub żurek z jajkiem i białą kiełbasą  19 zł

    lub

  • boeuf Stroganow  29 zł

Dzieci do 2 lat: gratis
Dzieci od 3 do 7 lat: 50 % rabatu