Menu okolicznościowe
Na potrzeby cateringu związanego z imprezami okolicznościowymi; komuniami, spotkaniami firmowymi, imprezami domowymi, etc., stworzyliśmy własne menu okolicznościowe. Ponieważ zadowolenie Klientów jest naszym priorytetem, z okazji organizacji każdego wydarzenia, menu jest ustalane indywidualnie z Klientem.
Menu na wesele
Zupa:
- Rosół z makaronem
Mięsa na paterach
(liczone 1,5 porcji na osobę):
- Schab wolno duszony ze śliwką w sosie własnym
- Kotlet Devolay z serem
- Rolada wołowa po staropolsku
Dodatki do obiadu:
- Kluski śląskie
- Ziemniaki z wody z koperkiem
Surówki:
- Z czerwonej kapusty
- Z białej kapusty
- Z buraczków
Ciasta:
- Tort Weselny (we własnym zakresie)
- Ciasta (różne smaki do wyboru – Cukiernia “Banasiak”)
Zimna płyta:
- Półmisek tradycyjnych mięs pieczonych i wędlin z serami
- Pasztety z suszonymi owocami
- Sałatka warzywna tradycyjna
- Sałatka sezonowa
- Sałatka śledziowa
- Ruloniki z chrzanem
- Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
- Ryba po grecku
- Śledź w oleju
- Sos chrzanowy
- Masło czosnkowe lub ziołowe
- Pieczywo jasne i ciemne
- Owoce
DANIE II gorące:
- Udko faszerowane z czerwonym ryżem
DANIE III gorące:
- Bogracz
DANIE IV gorące:
- Barszcz czerwony z krokietem
Napoje
- Kawa
- Herbata
- Soki owocowe
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
Koszt kompleksowej usługi wraz z salą i obsługą kelnerską wynosi: 225 zł/osobę
Menu komunijne:
Obiad
(Zupa)
Proszę o wybór jednej pozycji:
- Rosół z makaronem,
- Krem z pomidorów z serem i bazylią,
- Krem z grzybów leśnych z grzankami
Obiad
(Drugie danie)
Proszę o wybór trzech lub czterech pozycji mięs liczonych po 150% na osobę:
- rolada wołowa tradycyjna
- rolada wieprzowa tradycyjna
- kotlet devolay z serem
- filet drobiowy panierowany
- kotlet schabowy panierowany
- karczek pieczony
- udko faszerowane ryżem, mozzarellą i pomidorami
Dodatki:
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Kluski śląskie
Zestaw surówek:
Proszę o wybór trzech pozycji:
- Marchewka z pomarańczą
- Sałatka z buraków
- Modra kapusta
- Surówka z białej kapusty
- Kapusta zasmażana
Zimna płyta:
- Półmisek mięs pieczonych, pasztetów, wędlin i serów
- Sałatka grecka lub sałatka caprese
- Sałatka jarzynowa
- Tymbaliki drobiowe lub galaretka wieprzowa
- Śledzie w pietruszce lub śledzie w zalewie lub śledzie po meksykańsku
- Ryba po grecku lub w zalewie
- Masło czosnkowe lub zwykłe
- Pieczywo
Drugie ciepłe danie:
- barszcz czerwony z krokietem
lub - żurek z jajkiem i białą kiełbasą
lub - boeuf Stroganow (dopłata 5 zł)
Napoje
- herbata, kawa + dodatki (bez ograniczeń)
- soki i napoje gazowane
- woda mineralna
Koszt kompleksowej usługi wraz z salą i obsługą kelnerską
wynosi: 195 zł/osobę
Koszt kompleksowej usługi cateringowej wynosi 175 zł/osobę
(bez obsługi, sali oraz napoi)
dzieci do 4 lat : 50 % rabatu